Yesterday.

Igår kväll var jag på klassfest. Var roligt det :)

Lördag 28 April.

Väckarklockan ringde klockan 06.30. Härligt på en lördag.. Men det var nämligen så att min syster tävlade i Vingåker på sin första tävling regionalt! Hon hade andra start och tävlingen började klockan åtta så det var bara att palla sig upp och åka dit. Och ni som inte vet eller förstår så kan jag berätta att det är hästhoppning jag talar om.

Första hoppet gick bra som var en clearround och hon fick rosett. Vid andra hoppet, en högre höjd och nu skulle det gå på tid. Då blev det lite annat. Det gick väl inte fullt lika bra. Det var hästens andra tävling och sofias första, så jag tyckte det var duktiga ändå. Så en nöjd syster fick man med sig hem.

Eftersom jag suttit ute i solen till klockan halv två så är jag ganska solbränd och enormt många fräknar har letat sig fram. Det roliga är ju att jag suttit på samma plats hela dagen, så jag är bara bränd på ena sidan! Åh hjälp! Ser ju lite skojsigt ut! Men hoppas att det inte märks... för mycket.

Fredag 27 April.

Dagen började med att jag hade sovmorgon till tolv, som vanligt på fredagar. Men jag gick ändå upp skapligt för mamma och jag skulle gå på den internationella marknaden som vi har på torgen här i stan denna helg! Det var jättespännande, mat från hela världen och en massa annat också!

Det fanns ett stånd från Australien som sålde burgare, men inte vilka burgare som helst. Det fanns krokodilburgare, känguruburgare och kamelburgare! Ojojoj vad läskigt! Men mamma och jag tog var sin vanlig hamburgare, för jag tyckte synd om de små kängururna... Sen fanns det även en kringla som fanns med smak. Men för att göra det enkelt för oss tog vi en långis med pizzasmak! Cool tyckte jag. Sist köpte vi en italiensk sötsak. Någon slags kola eller något? Ja! Fudge heter det! Med nutella smak. Tufft det med.

Torsdag 26 april 2012

Dagen har varit helt okej. Satte kompet på trummorna idag tjoho! Annars är det inget märkvärdigt.
Nu tänkte jag hjälpa mamma att kaga mat, är faktiskt hungrig!

Tamme tusan !

Nej tamme tusan! Nu ska jag göra ett fruktfat till mig själv, mihihihihi ♥

Slagen hjälte !

Jag ser mig själv som en slagen hjälte. Går hade jag ridning och hoppning. Aussie och jag var ett bra par. Det lite oturliga var dock att när vi skulle skutta över en grind så blev det aningen läskigt. Så hästen veck plötsligt tvärrätt åt sidan medan jag var på väg framåt. Det resulterade i att jag far rätt ner i backen. Ajdå! Eller hoppsan kanske man skulle säga?

Avtrillningen resulterade i en ganska öm rumpa och blåmärken på ett antal ställen. Benet värker som bara den. Usch och fy! Men det är sånt som händer. Jag har bara väntat på att få trilla av i två år sen sist då det blev akuten. Tyckte att det skulle vara nyttigt för att känna att det inte är så läskigt eller gjorde ont. Blä för att det ska göra ont, annars är det bra ju! Haha.

Var skönt att jag kunde sitta upp i alla fall och fortsätta rida och hoppa grinden igen, och hela banan också. Det är så man ska göra för att inte bli rädd. Så det är jag nöjd med. Så smärtan är inte den samma :)

Hemskt sug + laktosintolerans

Jag fick ett sånt sug nu på eftermiddan att jag inte kunde kontrollera mig själv. Hemskt är det! Alla försöker äta nyttigt nu för tiden, jag också, men ibland så funkar det helt enkelt inte. Och ibland undrar jag om det verkligen är värt det. Är det värt att hopp över det goda i livet i matväg bara för att se ut så alla andra är nöjda? För att vara smal som alla andra? Varför inte vara sig själv och stå ut från mångfalden?

Ja, jag bakade i alla fall en kladdkaka. Den blev så hiiiiiimla god! Har ätit en tredje del själv tror jag. Usch att den står framme, vill bara ha mer! Men jag är rädd att få ont i magen så jag försöker låta bli.

Choklad blir det inte så mycket av eftersom jag är laktosintolerant, såklart att jag kan äta viss mörk choklad, men mjölkchoklad är det allra värsta jag kan stoppa i mig! Jag har piller jag kan ta om jag skulle vilja äta något som har laktos i sig, men det är ingen favorit, dessutom är det svårt att mäta hur många man ska ha då det ska gå jämnt upp med hur mycket laktos man stoppar i sig. Men klart det har hänt att äta mjölkchoklad ändå, med eller utan piller. Men ärligt - det är inte gott. Varje gång jag har varit supersugen på det och stoppat i mig inser jag att det inte är värt det. Nej usch. Mörkchoklad är godare. Kanske jag tycker det för att jag äter det mer, kanske för att mina smaklökar ändrats, jag vet inte. Men men, kladdkakan var i alla fall mycket god. Dit jag ville komma!

Orkar inte!

Nu har jag varit så otroooooooligt duktig här ett tag med läxor och plugg, men jag orkar knappt inte mer nu. Fy sjutton vad det tar emot. Känns inte som jag lär mig något just heller eftersom jag är irriterad. Vill inte, orkar inte, vill inte, vill inte vill inte!

Joggingrunda !

Har precis kommit hem efter en liten joggingrunda. Skönt skönt, i alla fall nu efteråt. Fick för mig att göra en liten photobooth med svettiga jag. Här har ni resultatet:
Snyggtejej_93 #svettig#svett#äcklig#rosa#ögon#tänder#öra#tofs#behöverduscha#näsa#snusk#sweden#girl#snuskig

Monday morning.

Det ser ut som någon plötsligt tänt lampan. Man blev ju helt fasinerad och var tvungen att kolla vad det var för något ute. Jo, det var solen! Hoppsan! Härligt att den har kommit och hälsat på igen. Skönt om det kan bli lite värme nu, hörde att det nog skulle bli det lite längre fram i veckan. Upp till TJUGO grader!!! Jippi! Bara att hålla en tumme.

Jag tycker om basar! Inte trummor!


Torsdag.

Ja, ibland kan dagarna bli lite annorlunda än vad de brukar. Ibland även annorlunda emot vad man har för förväntningar. Min dag blev så igår. Jag kom hem och fick mig en smärre chock. Pappa var hemma. Så jag lagade lite mat åt oss, sen kom farmor och jag pratade med henne. Jag plugga lite, sen fika vi och så vidare. På kvällen hände det mest spetakulära! Jag tog mig ut och sprang en runda i skogen! Ojojoj! Måste ju bli fit for fight nu till sommaren. Lite trist att springa utan min joggarkompis, men tanken på att hon snart kommer hem får mig att bli motiverad så att jag kan hålla hennes tempo när hon väl är här hemma igen. Ska bli så härligt att jogga då! Längtar ♥

Hästsnack!

Igår hade jag ridning. Det var markarbete med bommar som sagt. Riktigt kul var det. Aussie är den största hästen jag ridit på länge, ändå är hon bara en stor ponny. Från att ha ridit äkta ponnygalopp väldigt länge, till att rida stora, ostadiga hästgalopp steg. Känns riktigt lustigt måste jag säga. Men kul samtidigt! Aussie är en jätte, jättesnäll flicka. Både i spiltan som på ridbanan.

Blev lite mer fart igår då bommarna var framme, hon tycker det är så kul med hoppning så hon ville inte sluta ibland riktigt. När hon är van att hoppa bana upp på en meter så blev kliven över bommarna ibland hopp, och ibland lite för stora hopp. Haha. Men jag satt kvar, även fast jag var nära att åka av ett par gånger, haha.
Ja ja, slut på hästsnack nu.

Bak sugen!

Jag är sugen på bak! Alltså... att baka. Inget annat om ni trodde det! Haha, jo. Mamma satte på ugnen här i köket där jag sitter och pluggar (eller snarare pluggade) och det luktade muffins, kladdkaka eller liknande i min näsa. Mmmmm... Så då fick jag en lust att ställa mig vid bänken och knåda ihop en liten kaka. Men kommer det hända, nej.. suck.. Men kanske någon annan dag när det finns mer tid och när det passar bättre.

Idag ska jag rida. Blir nog den härliga Aussi idag igen. MEn idag blir det markarbete så vi får se hur vi tar oss fra då, om det blir några förändringar mer snabbhetsmässigt eller inte ;)
Ha en bra kväll allihopa!




Awesome muffin, tydligen...

Måndag den 16 april.

Sista dagen att lämna in sin universitetsansökan. Usch vad pirrigt! Speciellt om man kommer på på morgonen att man har gjort fel i sin anmälan och blixtsnabbt ändrar man såklart. Så nu ska det nog bli bra ska vi se. Bara att hålla en tumme för att man ska kunna komma in!

Idag har man varit superduktig! Tog mig en promenad innan skolan på sisådär 5 km. Jätteskönt för det hade regnat lite precis innan så det var helt friskt ute. Härligt härlgt!

Det är inte okej !

Igår kväll hade vi gäster hos oss på kvällen. Det var riktigt trevligt och roligt. Vi åt god mat och efterrätt osv. Men nu har jag bestämt mig för att inte äta godis och så på ett bra tag. Känns så äckligt i tänderna och det är faktiskt inte gott längre. Så jag ska försöka undvika sånt.

Hur som helst, gästerna stannade frammåt småtimmarna. Och eftersom jag sovit dåligt natten tidigare så började ögonen praktskt taget att trilla ihop. Så när man tar fram matte D boken halv två på natten så får det helt enkelt vara nog. Det är inte okej! Så jag sa till dem att åka hem, eller aa, gå hem eftersom det inte var så speciellt lång bit de skulle. Haha. Men kvällen tycker jag var kanon! Men det är det alltid när man träffar så trevliga vänner.

Dags att sova kanske..

Älsklingen har sovit i över en timme nu. Det sliter på en att jobba hela veckorna. Själv sitter jag här och funderar på att krypa ner till honom. Synd att väcka en sån snarkande sötnos bara. Hihi. Men det är väl så det blir, sen får man ta nya, pigga tag imorgon då det är lördag. Så natti natti kära läsare!

Fredag :)

Jag är alldeles för duktig. Jag menar det verkligen! Vem sitter liksom och lägger ner sin tid och själ i matte D på sitt sista påsklov på gymnasiet? Plus att man fortfarande är supertrött sen kryssningen. Shit vad man ska vara stolt över sig själv ibland, haha. Nej, okej. Jag är inte så stolt och allt blabla jag skrev. Men jag är duktig. Yepp!
Ska nog belöna mig själv med att sova en stund på eftermiddan innan jag far iväg till Vingåker för att mysa med min prins ♥

Sommarlängtan

Sommar sommar sommar... Jag börjar längta efter sommaren nu. Att käka jordgubbar, och jag bara MÅSTE plocka själv ifrån något jordgubbsland. Sen bara käka å käka. Man är ju egentligen nästan trött på jordgubbar efter sommaren, men man längtar alltid till dem igen nästa sommar. De små röda bären.. omnom! Gu så gott! Längtar efter kladdkaka, grädde och jordgubbar som jag fick för snart två år sen av en speciell person. Jag hoppas det kan hända igen, det var så mysigt. En perfekt kväll ♥

Kanske kan man hitta på något liknande busigt på Cypern. Gärna äta picknick i solnedgången, det skulle inte vara så dumt! Men vi får se vad som händer. Vad vi än gör så kommer resan bli hur bra som helst, det vet jag ♥

Tlött tjej...

Sova lite till kanske?

Hemma.

Igår kväll kom jag hem från den superskojiga studentkryssningen. Där hände allt och inget. Finns hur mycket som helst att berätta men jag gör det inte här. Ni får fråga mig istället, haha. Är mycket roligare att berätta :)
Idag är en slö dag och jag skulle helst vilja sova hela dagen tills solen går upp imorgon, men så blir det inte. Måste ju göra något vettigt, men vad skulle nu det vara? Jag kommer nog sitta vid facebook hela dagen och vänta på att någon lägger upp några smaskiga bilder som man kan kommentera, haha. Så ni vet var ni har mig!

En stor dag idag.

Idag är det dags för kryssningen, studentkryssningen. Jag typ dör av nervositet. Känner mig helt ur balans och helt freaky! Hur ska detta sluta? Men nu ska jag i alla fall tagga till ikväll. Vi hörs någon annan dag. Ha't gött!

Det är inte sant!

Håller på att packa till imorgon då det är studentkryssning! En massa saker ska med! Hu jeda mig! Haha, men det ska bli riktigt skoj och jag hoppas det blir ett minne för livet. Man tar ju faktiskt bara studenten en gång (om man inte pluggar vidare, men det är inte samma sak).

Dessutom har jag gjort något legendariskt, i alla fall ur mina ögon sett. Jag har beställt en klänning från nätet. Och inte vilken klänning som helst, utan min studentklänning! Den är så fin så fin och jag hoppas verkligen den sitter som en smäck som man brukar säga. Då kommer jag vara så lycklig! Jag har även hittat ett par perfekta skor att ha till, och de är inte dyra alls! Klänningen var inte heller dyr så det här verkar ju superduperkanon bra! Jag var i tid också, inte veckan innan eller något, så toppenbra!

Påsk helg!

Vad har hänt med denna uppdatering? Fy skäms!
Men jag har hunnit med en massa saker nu innan och i påsk, och än är inte helgen slut!
I torsdags tränade jag och sen färgade jag håret.
De andra dagarna har jag mest spenderat med min älskling. Vi har bland annat shoppat i Örebro och umgåtts med våra familjer.
Idag blir det att mysa och kanske, KANSKE göra en impulstripp till Norrköping, hehe. Sen kommer min farmor och min faster på fika i eftermiddag och jag skulle tydligen baka kladdkaka. Hoppsan! Dags att sätta igång om jag ska hinna med allt det och även hinna packa till morgondagen. Så ciao!

Längtar!

Jag längtar till ett speciellt datum. Men jag kan inte säga när det är för det är hemligt. Men det är i början av en månad i sommar, hihi!

Onsdag, fiskens dag?

Jag har gjort provet. Jag har precis gjort provet! Så skönt! Nu är det bara andra delen av det som man ska ta sig igenom imorgon... Men då får man ha boken i alla fall. Hur som helst har jag ingen aning om hur det gick men hoppas att det gick bra.
Nu sitter jag kvar i skolan och måste vänta på bussen som går halv tre. Låter kanske inte så länge, men jag har redan suttit här en timme redan och då blir det länge. Ja, blir vingåker ikväll och jag har bestämt mat. Kände för att vara lite nyttig så tänkte att vi skulle äta fiskgratäng. Hoppas den blir god men det tror jag. Annars brukar inte fisk vara det första man tänker på precis. Men den här fiskgratängen är speciell! Smakar lite annorlunda, och med det menar jag god. Så det blir nog kanoners!

Tisdag 3 April 2012.

Påsklovet närmar sig och det märker man. Prov varje dag! (Utom måndag som endast innehöll redovisning...) Hade ett prov idag i religion och Islam. Läraren rätta på plats och jag fick alla rätt! Yey! Så det var ett prov avklarat. Är bara det värsta kvar som jag verkligen fasar för: redovisning och beskattningsprovet. Usch och fy säger jag bara! Man vet aldrig vad som kommer. Det kan bli vad som helst, saker vi inte ens läst in. Samtidigt känns allt så luddigt, hoppas verkligen jag läser på på rätt kapitel! Det märker jag väl imorgon annars....
Bara att hålla en tumme!

Det som sanningen gör när den ler
Väcker hat, trycker ner
Fångar upp alla fel
Därför blir alla saker
Man ”bör” orka med
Bara smärtsamt och skevt
I min hals

 

Går min väg in i mörkrets hus
Börjar fundera, in i dimman
Men jag tror på hopp
Om ett liv
Jag tar ett nytt kliv
Mot mitt stopp
Som jag själv byggt upp

 

Jag som skulle va’ med där allt sker
Inte här, så långt ner
Under allt som dom ser
Som om jag aldrig förstått någonting
Det dom sagt om dom brott som begått
Blir till sand


RSS 2.0