280909

We are golden.

Idag hade jag prov i samhällskunskap (som jag aldrig har förstått mig på, och jag vet att det är en aning roligt att jag då valt samhällsvetenskapligaprogrammet..) iaf så har jag ingen aning om hur det gick. Det återstår att se när jag får tillbaka provet. Det samma gäller med förhöret i historia och antiken. Men det blir nog bra ska ni se, så var inte oroliga! ;)

Därimot fick jag tillbaka ett prov idag, engelskan. Det hade gått kanon! Mycket,mycket bättre än väntat. Så det var en guldkant idag, tjoho!

Idag var det brandövning. Jösses. Vi visste om det, klockslag och allt. Men när jag är på väg upp för trappan för att hämta min jacka OM brandövningen skulle bli lite tidigare än väntat, så slår det självklart igång. Och vad gör jag? Jo, kutar till skåpet, sliter ut jackan och förljer med strömmen ut. Sedan blev det så att jag (mycket vänliga,snälla jag) lånade ut min jacka till lilla Emma så jag stod där och frös ändå, men jag gör sådana saker för mina vänner. Bättre att jag fryser än de. Jag överlever lixom.

Något väldigt pinsamt hände idag också, herregud!

Jag var påväg ut från toaletten i korridoren. Jag hörde ju röster där utifrån, men tänkte inte så speciellt mycket på det. Så jag öppnar dörren ganska bestämt, och träffar en 2a! Får en snabb blick av kompisen som gick bakom, precis innan jag stänger dörren igen.

Kikar försiktigt ut efter ett tag, ser att fler kommer och stänger dörren igen. Efter ännu en stund öppnar jag dörren försiktigt och smyger ut. Springer sedan ner till matsalen så snabbt jag kan.

Så hur kommer mina 2 närmsta år vara här nu? Hemska?
Typiskt mig att göra något så brutalt. Men men. Så får det vara. Det går inte att göra det ogjort. Och jag tror (och hoppas!) att ingen brydde sig speciellt mycket. Återstår och se...

Ikväll ska jag åka ner och vara tränare åt mina små barn. Kommer bli som vanligt - energitömmande! Hem sen ikväll och kolla så att Calle går vidare i Idol, annars kommer jag gråta och bära svarta kläder imorgon, och det vill jag verkligen inte. Så han måste bara gå vidare!

Nu ska jag göra annat.
Längtar till fredag! <3

/ e'


Musikal i sthlm

Heldag i sthlm tar på krafterna.

Började med en lång tågresa där jag satt och försökte plugga en aning. När vi kom fram till stationen bar det av i en ganska stor taxi till Göta Lejon, där musikalen var. Kände mig lite flott där, måste jag säga. När man blev avsläppt precis framför ingången och alla bara glodde (kändes det som iaf).

Första akten var lite klurig, innan man kom in i det. Medans andra akten var jättebra! Så en lyckad musikal? - Jajjamensan!

Efteråt bar det av via fot till "centrum". Efter mycket om och men (och en aning gnäll) kom vi fram till en jättemysig och fin italiensk resturang i gamla stan. Där var det röd- och vitrutiga dukar, ljusstakar på borden och en allmänt mysig stämning.

Med mat i magen och lite mer energi fortsatte våran vandring till "shoppinggatan" (som jag kallar det). Där inhandlades det inte allt för mycket, men jag köpte mig ett par skor. Men de kommer jag att börja använda lite senare.

Satt på stationen med lite godis i knät i lite mer än en timme och väntade på tåget hem som gick 19.10. Väl hemma blev det tv och packa till simtävlingen som jag var på idag.



Simmade som sagt idag. Gick inget vidare, men man måste ju ha såndana dagar också, självklart!

Nu känner jag mig helt lam och slut. Måste ta och sova, det är ju skola imorgon..

Godnatt / e'

250909

Why givin' up when you're young and you want some... ?


Idag äre fotobild på morgonen. Sedan blir det matte, engelska prov, administration och naturkunskap. Slutar vid 3. Sen får jag åka direkt ner till badhuset (typ 50 meter, men ändå). Där får jag sätta mig och plugga tills träningen börjar, som är kl 4.

Allt detta plugg på helgerna gör mig galen. Men det är som jag skrev tidigare: Vill man ha ett bra jobb i framtiden så gäller det att kämpa!

Jag måste bara berätta att telefonen jag lånade för att min telefon är trasig, den telefonen gick ju sönder. Och nu har jag fått låna yttligare en telefon, men det har också pajjat...... Tyvärr... Så nu är jag telefonfri.

Vilket betyder att ni inte kan nå mig speciellt bra om ni inte ringer hem till mig. Så är det desvärre.. Men det får väl gå. Hoppas bara de skyndar sig med min telefon. Så jag kan bli kontaktbar igen!

See ya @ school
/ e'

Tänka framåt

Läxor. Tar de aldrig slut?!

Jag vet att jag suger på att blogga just nu. Jag uppdaterar typ aldrig. Men jag tänker, vafan? Jag prioriterer. Vad går först, läxorna eller bloggen? Läxorna. Och just nu har jag flera ton av läxor.

För några veckor sedan råkade jag ha sönder min cykelkorg. Cykeln lixom trillade åt sidan för jag hade så många läxor på just den sidan av väskan. Så, PANG! Men jag tänkte inte så mycket på det. Det var min pappa som märkte att hela mitt styre var snett när han skulle ta ut den eller ställa in den.
Så nu vet ni hur mycket läxor jag har.

Just nu är det Franska till imorn. Sen är det Svenska ord som vi fick idag, till imorn. Sen Engelska prov på måndag, och historia "prov". Jag måste räkna massa matte nu när jag ska tenta av den. Och sen är det svenskaboken, "Inga bomber över Stjärnholmen" som snart måste vara utläst.

Inte så farligt ändå, men jag måste sitta hela tiden med de här j-a inlärnings sakerna. Glosor tex.

I helgen kommer jag nog plugga på tåget. Sen på tävlingen på söndag (då man förresten ska åka ifrån badhuset kl.06.45 !!!). Men så är det om man vill ha en hög utbildning och senare ett bra jobb. Jag tror nog att det kommer vara värt det. Och det är som min pappa sa här om dagen: "Det är en sån himla liten del av ditt liv, de här tre åren. Ta chansen"

Och självklart gör jag det.

Så nu måste jag fortsätta med alla läxor. 
Cio / e'


Konstigt

Något lite mysko hände.

Det inlägg jag publicerade igår blev aldrig riktigt utlagt. Men jag sparka ut det nu ist.

Nu ska jag typ gå ut och gå med Lina i det härliga vädret, så himla härligt! Satt ute på trappen förut och gottade mig med en godispåse, en filt, mina solglasögon och franska läxan. När man gör läxan på ett sånt ställe så är det faktiskt inte lika jobbigt som att göra det på ett tråkigt ställe inomhus, blä!

Äckligt kryp i mitt rum nu! Det attakerar mig!! HJÄÄÄÄÄLP!!!

/ e'

Ops!

Idag har jag matteprov jue!

Tur att jag har pluggat, hah! Även engelska läxförhör blir det idag. Det kommer nog gå bra ska du se.
Igår kväll var det myskväll med bästa Elin och Sofie, och Idol såklart! Det var ganska roligt med den dära killen som höll på att sprängas. Jösses vad röd han blev! Hoppas han slutar sjunga så han slipper sprängas totalt.

Idag har jag individuellt val också nu på morgonen, så alla sovmornar är nu slut.. Men det blir väl kul att hålla på


160909

När solen möter horisonten.



/ e'

Rajtan Tajtan

Livet leker och jag är glaaaaaaaaad! :D

Igår tränade jag lite, sen var jag tränare, själv den här gången. Men det gick så bra så! Alla små ungar (8st) flög ju runt. En var här, en var där, 3 var under vattnet och så, men de var faktiskt riktigt duktiga. Och det var jag också måste jag säga!

Idag har jag varit lite dryyyg. Förlåt alla som råkat ut för mig, maha (a)
Nu ikväll ska jag till stallet och rida. Det blir kanoooooooon! Få se vilken liten pålle som får stå ut med mig ikväll också, maha!

Sen har jag en pyttefråga!

Någon som vill leka med mig på fredag? :D

Tulleluuu  / e'

130909

Idag har jag simtävlat och Sorre var med!

Jag, Erika, Kristina och Agnes vann frisim lagkappen, kom tvåa i medley lagkappen. Bra kämpat av oss!

Nu måste jag göra läxor och kolla reprisen av Idol med sis.

/ e'

|||

Ont i magen. Som en klump. Kaos. Folkmassa som försöker hjälpa till. Andra springer bara runt. Polis och ambulans. Gråtande människor. Spya.
Hemskt

/ e'

Helgens låttips!

Fridaaaaaaaay, again!

Idag blir de skola och sen partay. Najsnajs!

Låt tips: Walking In Memphis.

Nu tänkte jag läsa min svenska bok. Trevlig helg! :)

/ e'

Läxfri torsdag

Ikväll är jag läxfri - nästan!

Sitter här och ska räkna lite matte så jag kan tenta av den så snabbt som möjligt. Nu är klockan sex och jag har tänkt räkna till klockan åtta då Idol börjar och jag bara måste se det efter incidenten igår som var bara fööööööör bra! Se youtube klipp.

 

Snacka om ägt! Och nu blir det matte. Och Emma, du är bra på matte, bara du vill och försöker! <3

/ e'


090909

Vid frukostbordet.

Sitter här och tuggar lite lugnt med min vän Ebba. Min lilla trogna vän.
Jag ska snart börja med matten eftersom jag ska typ tenta av den så jag kan börja på matte B på en gång. Och sen i trean kan jag köra på med matte D. Skönt!

Idag slutar Isabella, och jag måste erkänna att jag fällde en och annan tår när jag fick veta det.. Men jag är glad för hennes skull, och hoppas att hon blir en stor stjärna, det förtjänar hon! Vi får träffas på helger, det tycker iaf jag!

Men nu måste jag verkligen räkna matte!

Puss / e'

Måndag

Idag är jag typ sjuk. Det är inte kul.

Hade många håltimmar idag, och det slutade med att vi hade två lektioner. Matte och historia.
Fick även sluta lite tidigare idag, såm an började kl.10.20, och slutade 13.25.
Sen blev det hem och titta på tv och vila.

Nu ska jag titta klart på en film jag håller på att titta på, sen blir det natti.

/ e'

Helg

Lördag: Coach åt Sofie i Eskilstuna. Med oss var också Peter och Felix.



I väntan på Sofie som bytte om så tog jag en liten bild. För övrigt gick det ganska bra för henne, den lilla Mörten.


Söndag: Plockade svamp hos mormor och morfar!



Men vi plockade inte bara svamp, som ni kanske ser på bilden. Det blev även att plocka lite plommon i deras "plommonskog". Mums!

/ e'

Lördag

Godnatt

Topp 5

Topp 5 listor enligt mitt eget tyckande! Rankade 1-5 där 1 är den absoluta favoriten. Varsegoda! :)

Favorit tvserier:
1. Vänner
2. Beverly hills 90210
3. The secret life of the american teenacher
4. Private practice
5. Simon och Thomas

Favorit maträtter:
1. Skinksallad
2. Pastasallad á la speccekrydda
3. Tacos
4. Kycklingsallad
5. Inbakade fläskfilér

Favorit ämnen i skolan:
1. Idrott
2. Fysik
3. Musik
4. Matte
5. Franska

Favorit tidning:
1. Veckorevyn
2. Sofies mode
3. Chic!
4. Aftonbladet
5. Hänt extra

Favorit låt (just nu):
1. Heroes and thiefs - Vanessa Carlton
2. This is the life - Amy McDonald
3. Oh boy - Miss Li
4. !Viva la Gloria! - Greenday
5. What if I'm right - Sandi Thom

Favorit årstid (finns ju dock bara 4):
1. Sommar
2. Vinter
3. Vår
4. Höst

Favorit idrott:
1. Rida
2. Simma
3. Yoga
4. Power walk
5. "Non stop" prat

Favorit tröja:
1. Svarta med knappar
2. Gråa med knappar
3. Insane
4. 9c2
5. Blå randiga

Favorit underkläder:
1. Svart bh + calvin kline
2. Vit bh + pieces trösor
3. Svart bh + björnborg
4. Beige bh + pieces trosor
5. Sport bh + pieces trosor

Favorit håruppsättning:
1. Vågit utsläppt
2. Lilla-My-Knut
3. Plattat i tofs
4. Rakt utsläppt
5. Baluppsättning

Favoritdag:
1. Fredag
2. Tisdag
3. Torsdag
4. Lördag
5. Onsdag

Favorit film:
1. Hairspray
2. Bruce den allsmäktige
3. Chocolate
4. Sex and the city
5. Grease 2

Favorit låt med mest koppling:
1. Det är över nu - Gyllene tider
2. Jag är din bästevän - Toy Story
3. Hallelujah - Kate Voegle
4. Vart ligger landet där man böjjer bananerna - Nicke och Mojje
5. Big girls don't cry - Fergie

Favorit disney:
1. Svan prinsessan
2. Tarzan
3. Pocahontas
4. Lilla sjöjungfrun
5. Svärdet i stenen

Favorit topp 5, EVER (se webbadress):
1. http://www.ronvall.blogg.se

/ e'

Jösses...

Vad är det som händer med blogg.se egentligen?

Allting har ju försämrats och jag hittar inte det jag ska. Det är så jobbigt när man förut visste precis vart man hade det, och precis vart man hade det. Nu tar allt dubbelt så lång tid, och man hitar inte ens det man söker.. Jösses...

Tumme ner för nya blogg.se

/ e'

Skolfoto

Idag är det onsdag, och just idag, på denna onsdag är det skolfoto. Hör jag ett glädjetjut?
Nej, jag skulle inte tro det.


Igår var jag i stallet och red. Fick rida Lupin denna gång, och nästa gång blire hoppning med henne. Vi får allt ta och se hur det går!
Igår i skolan var vi ute och håva i sjön på naturkunskapen, det var rätt kul faktiskt. Sen på våra långa håltimmar hängde vi först i estet korridoren och spelade lite gitarr, sen på den andra håltimmen blev det macadoonalds. Med mycket trevliga tjejor, måste jag säga!

Nu ska jag göra mig fin till skolfotot, wish me luck!

/ e'

RSS 2.0