Myskväll med syster!

Sitter i mitt rum under min mysfilt med syster och kikar på tv. Förut var det 112 - på liv och död som gällde, nu fotboll. Kroatien- Sverige. Vi hejar på Zlatan, eller Zlääääääthan som vi säger. Så vi hejar alltså på Sverige, bra va?

Väntan..

Sitter just nu hemma och hade tänkt försöka göra något vettigt en timme. För sen går bussen ner på stan där jag har en ryggmassage-tid på Top Notch. Så nu sitter jag mest och väntar. Kanske borde ta tag i den tråkiga organisation och ledarskaps uppgiften om Storviks hälsobad. Ska ge förslag på olika organisationsscheman, kul!

29 Februari !

Idag är det 29 Februari, det inträffar bara vart fjärde år så jag tycket att det var läge att göra ett litet inlägg om det.
En lite rolig grej är att Evelyn fick en kusin inatt, på självaste skottdagen. Ja, som hennes lillebror sa: Bebisen kommer bara ha födelsedag 20 gånger i hela sitt liv. Läskig tanke. Men hur gör man då? Firar den 28? Eller 1 Mars? Eller bara var fjärde år? Ja, bra fråga!
Inom europeisk äldre tradition påstås det ha varit tillåtet för kvinnor att fria till ungkarlar under hela skottåret. Det är en tradition som sägs gå att härleda till en legend från 400-talet frånIrland om Patrick och Brigid av Kildare. Det har dock påvisats att det inte går att belägga sedvänjan längre tillbaka än till 1800-talet.[4] Det fanns från medeltiden ända fram till 1800-taleten oskriven lag på de Brittiska öarna som sade att den man som avvisade en friare under ett skottår var tvungen att ge henne en kyss samt ett silkeslinne eller ett par handskar. Enligt gammal tradition får giftassugna kvinnor bara fria på skottdagen. Och då har damerna trumf på hand. Den man som tackar nej bör dra sig ur med hjälp av en dyrbar gåva.   // wikipedia

Igår kväll + morgonen

Det blev att rida Winnie igår. En vit c-ponny. Känner mig enormt lång på henne, som om jag skulle kunna dra fötterna i spånet på marken. Men hon behöver ju någon med balans, och inte bara nybörjare på sin rygg. Ridpasset gick i alla fall jättebra!
Idag är det en ny dag och jag börjar extremt tidigt! Ja, halv nio är tidigt för mig eftersom jag brukar börja runt tolv. Men tur att det bara är för idag, haha.

Ridning, äntligen!

Dags att dra på sig tajtbyxorna, bajsskorna och störtkrukan och dra sig ut mot bilen. Dags att sätta sig på hästryggen igen. Som jag skrev tidigare så får vi allt se vilken polle det blir. Men nu ska jag i alla fall kila.
Ha en bra kväll alla!


Snygg bild - not!

Fruktasallad!

Fick ett ryck när jag kom hem och satte igång att skära fruktsallad. Mums! Ska avnjuta det nu framför tv, mys!
Ursäkta att jag lipar.

Skola.

Sitter här i skolan och ruttnar sönder. Det är känslan i alla fall. Trots att jag sov så länge i natt så vill jag bara hem och sova. Men ikväll är det ridning och det blir skoj! Är hästbyte idag, vi får se vilken polle det blir. Är alltid lika spännande. Idag hoppas jag på en lite större häst än tidigare, men vet inte vem. Det återstår att se.

Godmorgon världen!

I natt har jag nästan sovit i 11 timmar. Huvudvärken är hemsk och jag vill absolut inte kliva ur sängen. Bussen går om en timme och jag måste göra mig iordning samt äta lunch innan det. Så det är väl bäst att gå upp nu.

Familjen annorlunda + c-vitamin.

Kollar på familjen annorlunda. Himla skönt program alltså. Men nu ska jag nog ta och hoppa in i duschen en snabbis och sen äta en apelsin. I ♥ c-vitamin !

Frustrerad tjej...

Träna. Jag vill träna! Det kryper i kroppen på mig. Jag vill så hemskt gärna träna! Var ju sjuk nästan hela förra halvåret så det blev ju inte mycket träning då inte, men nu snälla kan jag väl få komma igång? När jag äntligen hittat en träningsstil som jag gillar. Plzzzz!
Åh, blir helt frustrerad. Jag vill träna!

Måndag morgon och skola.

Jaha, då var det dags att gå till skolan igen efter det här lovet. Jag har varit sjuk hela lovet och är än inte helt frisk, känns ju jättekul. Men påsklovet närmar sig också och mitt schema är inte för jobbigt så jag överlever nog.
Nu måste jag äta lite frukost innan jag gör mig iordning och åker till skolan. Bye bye.

Prinsessan.

Ingen har väl missat att vi fått en ny prinsessa. Och dagen efter min födelsedag. Tyckte faktiskt att det var lite synd att hon inte ploppat ut några timmar tidigare så vi delat födelsedag, och att man skulle flagga på min födelsedag. Men vi flaggar ju här hemma ändå.
Lilla prinsessan ska heta Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte. Väldigt ovanligt, men väldigt fint tycker jag.

Campade.

Igår kväll, precis när jag skulle gå och lägga mig blev det helt plötsligt kolsvart överallt. Strömmen hade gått. Det var bara att använda mobilen som lampa och lysa sig fram till en tändare och stearinljus så man kunde tända upp med lite ljus.
Jag tog sen mitt täcke och min kudde och begav mig till min systers rum där jag la mig på golvet och campade. Ljuset ställde jag på hennes skrivbord och så låg vi där, jag på golvet och hon i hennes säng, och pratade tills strömmen kom tillbaka. Riktigt mysigt var det!



Linköping.

Idag blev det att gå upp skapligt tidigt för att åka en sväng till Linköping med mamma och syster. Det som var huvudmål var såklart Hööks och IKEA. Fick tag på det mesta som jag skulle ha. Så när jag kom hem var jag en säkerhetsväst, två par ridstrumpor, ett överkast, en tavla, lite förvaringsprylar, en matta och en tröja rikare. Däremot var jag alla mina presentpengar som jag fick igår fattigare. Det sa bara slurp! Ja, jag gissar på att det är många som kan känna igen sig i det. Pengar som flyger iväg, ack så sorgligt, men samtidigt så väldans kul!

Idag är det min födelsedag!

Jaha, då var dagen äntligen här. Min dag. Jag har inte gjort något speciellt idag utan väntar på att gästerna ska trilla in ikväll. Och då tror jag också att jag kommer få lite paket! Håll en tumme, hihi.

Just det. Jag fick ett ryck och lockade håret förut. Men bilderna blev inge bra, så här kommer istället en gammal bild.

Puss


hoppsan!

Imorgon är det min dag!

Det var ett himla tjat att man skulle börja uppdatera igen. Har varit riktigt skönt med en bloggpaus, och jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska fortsätta med pausen eller börja skriva här igen. Men jag testar med ett litet inlägg.
Imorgon är det min födelsedag och jag ser riktigt fram emot den. Visst har man blivit större och födelsedagar ska inte spela så stor roll och man är inte sådär pirrig i magen som man var när man var liten och låg och väntade halva natten för att det skulle komma in några halvvakna sångfåglar med paket. Men det ska bli mysigt. Var länge sen jag träffade lilla släkten känns det som, och samma sak gäller Andreas. Så ska bli riktigt skoj imorgon!
Jag har en väldigt kort önskelista i år. Jag tänkte att det är väl bäst att önska sig saker man vill ha när man ändå kommer få saker. Så jag önskar mig en säkerhetsväst från Hööks....
och presentkort på IKEA...
.. och även pengar!
Anledningen att jag inte träffat några på en liten stund är att jag legat däckad sen i fredags. Först igår kunde jag stå lite på benen igen. Nätterna är inte så roliga då jag hostar så mycket så jag får sova sittandes. Men men. Just nu verkar jag ju vara på bättringsvägen vilket är otroligt bra! Så nu ska jag bara fortsätta vila och krya på mig.
Ha det gött!

RSS 2.0