LOOV!

Om ni undrar vad jag gör just nu så firar jag in lovet med en massa god mat, Idol och myser med min Andreas♥



YEES!

Den här veckan har jag hunnit med mycket, och den är inte slut än! Jag är faktiskt lite imponerad över mig själv måste jag erkänna, att jag pallar med allt, helt otroligt!

Så vad har jag gjort den här veckan? Jo, jag har pluggat en himla massa såklart. Men den här veckan har jag pluggat och haft/har:

Tisdag: finansiering&kalkylerings prov. Ridlektion
Onsdag: Redovisning fadderföretags projektet. Körlektion
Torsdag: Läst ut boken Dvärgen av Per Lagerkvist
Fredag: Svenska prov på boken samt renässansen. Geografi projektredovisning

(Om ni undrar vad jag gjorde i måndags så kommer jag faktiskt inte ihåg något av den dagen. Kanske kommer på det lite senare)

Sen är det lov i en vecka så då kan jag (nästan) ta det helt lugnt och ladda upp batterierna igen efter flera veckors slit. Det behöver man verkligen. Bara det att man har prov direkt efter lovet... Tumme upp? Nej inte precis...


Nu är det 25 grader för kallt för min smak...

Nu är det 25 grader för kallt för min smak...


Ledig fredag, tack Dag

Klockan är bara halv tolv och jag har redan hunnit med massor! Nu är det bara plugget kvar, och det går ju lite segare då måste jag säga. Har kommit på att jag blivit dålig att hålla koll på saker, till exempel har jag fått kortslutning och vet inte vad det är som vi har prov på i finansiering&kalkylering på tisdag, och jag borde redan ha börjat läsa på det. Jag får väl ta och ta lite mer ansvar efter höstlovet, ja, det blir nog lagom, när man börjar ta nya tag.

Snart är det jul hörrni. När man tittade ut i morse och såg allt det vita på marken visste man inte om man skulle skratta eller gråta. Det känns verkligen som vinter, för en gångs skull har jag nästan fått lite julkänsla. Helt otroligt! Gud vad gamla stan måste vara mysigt vid jul, runt den tionde<3

Jag såg precis något förskräkligt! Något som verkligen drog ner min entusiasm. Jo, Alice har hoppat av Idol!
Det är ju så hemskt! Hon som var den bästa av tjejerna. Jag röstade ju till och med på henne i fredags! Jag skulle verkligen ha velat se henne i finalen i globen... men så kan det bli. Man kan inte alltid få som man vill. Nu får jag väl ta och rösta massor på mina andra favoriter så kanske jag har turen att få se dom i finalen sen.



Elins speciella recept.

Elins varmchoklad recept:

Du behöver:
• En kopp
• Laktosfrimjölk
• Mikro
• Oboypulver
• En sked
• Ett sugrör
• Laktosfri vaniljglass
• Kakao


Tillredning:
Fyll koppen med 1/3 mjölk. Mitt tips är att inte bli förvånad och tycka att det är lite, tro mig, det räcker.
Värm koppen i mikron tills den är varm.
Häll i oboypulver i mjölken.
Rör om med en sked.
Lägg i glasskulor överst i chokladen.
Toppa genom att smula på lite kakao.
Sätt i sugröret.
Färdig att avnjuta framför tvsoffan eller datorn en ruggig kväll.



Sjuk.

Jag sitter hemma och är sjuk. Feber och halsen brinner i princip, det sorgligaste är nog att jag inte riktigt kan sjunga ordentligt. Men jag hoppas jag blir frisk snart så jag kan ha konsert i mitt rum med hårbosten som mikrofon. Jag har aldrig gjort det tidigare, men det låter kul och är nog värt att pröva.

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, bara tagit det lugnt. Jag har däremot gjort lite saker som jag velat göra ett tag, men varit för lat för att ta tag i. Tex har jag provat min vinterjacka, mössa och vinterskor. Jag hade nämligen börjat tvivla på att dom var fina. Men ack så fel jag hade, klart dom var helt underbara fortfarande. Så de har jag svassat runt i lite, men inte så lång stund eftersom det blev så varmt.

Jag har även mätt mig själv lite med måttband eftersom jag är SÅÅ sugen på att beställa lite saker från http://www.hm.com/se. Vi får väl se hur det blir med det. Det värsta är ju att jag suttit här hemma och haft tråkigt nu så jag har kollat in så himla många plagg och kuddar och saker att min ekonomi inte skulle gå ihop om jag köpte allt det! Njaa.. kanske. Men det är dumt att chansa ;)

Jag har inte orkat plugga speciellt mycket varken igår eller idag. Det är inte bra då jag har prov imorgon och på torsdag. Ajabaja! Dags att börja plugga till det på torsdag nu kanske? Ja, jag måste sluta blogga och plugga nu istället,eller snart i alla fall.

Bara för att jag har tråkigt och det var länge sedan jag la in en bild tänkte jag avsluta det här med en liten bild på mig när jag är frisk, har slingor i håret och är aningen yngre.
Ha en fortsatt bra dag!


19 Oktober 2010

Stopp, stopp. Nej, nej. Oj, oj. Hoppsan!









... jag tror jag har börjat feber-yra...


Lördag förmiddag

Nu har man varit uppe en stund och hunnit gjort klart rätt mycket av det plugg man plågas till att göra vackra dagar som denna. Men som tur är har man för engångsskull varit effektiv och hunnit med att skriva två uppsattser redan. Jag känner mig faktiskt skapligt nöjd med det och pausar ett tag med att skriva detta inlägg och lyssna på Andreas Weises hyllningslåt, som jag förövrigt tycker dunkar skönt i högtalarna. Det är inte sista gången jag lyssnar på den om man säger så.

Men vad tycker ni om den?


Super duktig tjej har pluggat nu på morgon...

Super duktig tjej har pluggat nu på morgonen fast jag har haft sovmorgon:)


Synd att jag måste plugga.Annars hade jag ...

Synd att jag måste plugga.Annars hade jag gått ut och krattat löv,det ser så mysigt ut med de fluffiga,färgglada löven på marken.Det får vänta till en annan dag


Fredagens inlägg

I fredags skrev jag ett litet inlägg på mobilen och skickade hit på bloggen, men det visar sig att det endast går att skicka superkorta inlägg med max ett sms som längd. Så jag väljer att skriva det som skulle ha skrivits i fredags, nu istället.

Efter skolan idag så åkte jag ner på stan. Det blev att fika med några flickor :) Mumsigt var det såklart, men även mycket, mycket trevligt. Blev tjejsnack på högnivå. Det gillar vi!
Ikväll blir det att mysa framför tvn. Lilla Erika kommer hit,men vi är även 'barnvakt' till min (numera) extrasyster Lisa. Det kommer bli super roligt.

Ha en bra fredagskväll allihopa!


Sådär, visst skulle det ha varit mycket roligare, och mindre konstigt, om det hade funkat så att ni kunde ha läst det här i fredags? Eller hur?

101010 Dagens datum får mig att le.

101010 Dagens datum får mig att le.


Bloggar om några tankar

Nu på morgonen var jag visst supertidig så jag hinner till och med att skriva ett litet inlägg här, bra va?

Idag är det fredag, då ska man nog vara snäll känns det som. Fredagen är ju faktiskt fredens dag så jag har nog rätt. Kan vara rätt svårt att vara elak när man vet att man får gå hem och stanna hemma några dagar.

Jag måste erkänna att jag är lite nervös. Jo, det är såhär att informationsmötet om AuPair är om ungefär en vecka. Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå till, och vad dom kommer säga. Självklart har jag tänkt mycket på om jag vill åka eller inte. Och självklart finns det både en sida som vill åka, och en sida som inte vill åka. Så är det nästan alltid, men i just den här frågan så är det ju faktiskt något väldigt stort, inte något man bestämmer över en eftermiddag precis.

Om jag åker kommer jag torka ut eftersom jag skulle nästan inte klara mig utan min familj och min Andreas. Det skulle vara det svåraste jag någonsin gjort i hela mitt liv. Samtidigt skulle det vara väldigt häftigt att upptäcka något nytt och lite annan kultur. Jag skulle vilja uppleva thanksgiving, 4th of July och en riktig amerikansk jul, det skulle vara väldigt annorlunda och något jag gärna skulle vilja vara med om någon gång i livet, så är det bara. Ja, det är svårt det där....


Hejsan bloggen!

Testar att mobilblogga så att bloggen kan bli uppdaterad oftare:)


USA - here I come ... or am I?

Slutet på den här veckan blev lite upp-och-ner-vänd. Varför? Jo, i onsdags skickade jag in en lapp om att jag ville ha en broschyr/katalog om att åka iväg som aupair. Jag tänkte att det skadar väl inte att kika lite på det? Bara för skojs skull. Det är ju inte aktuellt precis nu, utan det skulle vara när jag går ut gymnasiet i så fall.

Bara det att dagen efter, på torsdagen så ringer min mobil. Jag svarar. Då är det Cultural care som redan fått min lapp och nu ville de ställa några frågor till mig. De tyckte att jag lät mycket intressant och bjöd in mig på ett informationsmöte nu i oktober. Jag blev såklart livrädd då jag inte har bestämt mig om jag vill åka eller inte. Och ett år är rätt så lång tid att vara borta från familj och vänner...

Samtidigt tror jag att det året skulle bli helt fantastiskt och att jag verkligen skulle få en massa kunskaper av det. Men framför allt tror jag att man hittar sig själv.

Jag har nästan alltid funderat på att åka iväg som aupair, men nu när det kommer upp på tal så har jag blivit osäker. Visserligen är det hela två år kvar, så jag har tid att fundera på...


RSS 2.0