Högskoleprovet och universitetsansökan.

Långa ord med stor mening.
Idag har jag gjort högskoleprovet hela dagen. Gick bättre än förra gången och det var mitt mål. Sen nu på kvällen har jag precis gjort min anmälan till universitetet. Inte alla som gör det på kvällen efter högskoleprovet, en lördagkväll dessutom, med en cider i handen! Den du! ;)

Friday, friday..

Fredag idag alltså. Skoj! Har under förmiddagen redan hunnit med att åka fram och tillbaka till Flen, samt varit på anställningintervju. Jag har börjat läsa i min redovisning & beskattnings bok, men det var så tråkigt så det blev att skriva ett inlägg här istället.
Skolan börjar 13.40 idag och det är två timmars matte. Bra, eftersom jag missat 4 lektioner redan, och jag läser ju matte D bara denna termin vilket gör att jag måste läsa på fort. Så skönt att ha lektionen idag, vi kommer inte var så många heller vilket passar perfekt!
Ikväll blir det att gå och lägga sig tidigt så man orkar med lördagen som kommer bestå av högskoleprov hela dagen... Så man vet vad man har framför sig!

UF-mässa!

Idag var det att gå upp tidigt och köra iväg till Nyköping där den största delen av klassen höll sig. Men innan vi kunde komma dit så var det först att tanka bilen, och sen att hämta mat i form av mackor och dricka i form av festis på skolan. Vi hade även fått ett specialuppdrag att hämta en speciell kabel så ett av UF-företagen kunde använda sin mac-dator på sin presentation för bästa UF. För den kabeln fick vi springa 5 varv i skolan, och ett x-antal lärare blev sura på oss, tills vi tillslut lyckades hitta en kabel hos syon. Thanks God!
Räserfart till Nyköping där vi endast hade 1 minut till godo innan deras presentation. Bra jobbat Elin! Körde som en tok och höll på att krocka på ett ställe, men jag fixa upp situationen och allt gick bra. Tur för dem att de kom två och kvalade in till SM. Tycker att det var lite min förtjänst faktiskt, för utan sladden skulle de stått helt hjälplösa och det skulle ha blivit en dålig presentation. Så varsegod!
Det blev även räserfart hem, men det var pågrund av en annan anledning...
Nu ska jag göra klart en mapp med CV, betyg osv. Jag ska nämligen på jobbintervju imorgon! JIPPI! Önska mig lycka till!

Onsdag.

Idag tog jag min första cykeltur till skolan. Har åkt buss i några månader men busskortet tog slut igår så nu är det bara att trampa till skolan. Var rätt skönt faktiskt. Fick frisk luft och så, och det är ju bra. Visserligen fick jag det igår kväll när jag red, men ju mer desto bättre!
Idag är det en rätt soft dag. Har en lektion och den sitter jag på nu. Sen blir det att äta, och sen blir det att jobba lite med UF. Ikväll blir det vårkonsert.
Mitt rääääser åk!

Tisdag.

Grattis syrran på fjortiz dagen!
Ikväll blir det ridning och lite firande av tösen. Ha en bra dag allihopa!

26 Mars 2012

Idag när jag kom hem från skolan fick jag lust att göra våfflor, så jag gjorde det.

Anonymt paket!

När jag gick upp imorse stod det något på köksbordet. Jag trodde nästan jag drömde så var tvungen att kolla två gånger. Det var ett fint paket. Mamma hade hittat det i brevlådan, men det stod inte vem det var ifrån. Men jag har ju mina aningar.... ♥

Min helg!

Uppdateringen här har varit usel. Det har dels berott på att jag varit sjuk, och dels på att jag haft fullt upp. Här kommer ialla fall en snabbverision om min helg:

Fredag:Mys i solen.
The Hunger Games med Andreas. Bra film, även fast det inte är min genre och jag har inte läst böckerna heller, men ändå var den bra tycker jag.

Lördagen bestod av shopping här i lilla stan. Hittade faktiskt lite roliga saker. Sen blev det att göra om rummet i full fart resten av dagen. Det blev mer än jobbigt för mig som la mig ner, ihop vikt som en boll på sängen efteråt och kunde inte göra annat än sova en kort stund. Tänkte liksom inte på att jag inte var helt frisk. Men jag överlevde, och efter min lilla tupplur blev det att ha en välbehövlig myskväll hemma hos min älskling.
Kände att den här bilden passade mer än väl in på mig och min lördag!

I söndags, alltså igår, så hade vi lite kalas för min ena syster som fyller fjorton år imorgon. Kommer ihåg när hon var en liten plutt med lite krulligt hår som sprangrunt som ett yrväder och skratta så hjärtligt. Nu börjar hon ju blir stor! Det är konstigt att växa upp ibland..
Av Andreas fick hon enorma delikato chokladbollar! Här kommer en bild på dem:

JIPPIII !!!

Mamma kom hem idag och hade handlat. Hon höll i en vit korv, och det var en korv med LAKTOSFRI RISGRYNSGRÖT!! OMG! Sååå glad blev jag!

Torsdag, solig torsdag tydligen.

Nu är det dags för mig att vakna till! Har legat i mitt rum nu alldeles för länge! Idag blir det att bädda rent och städa och även vädra i mitt rum. Ska kanske börja förbereda för lördagen lite, hihi.
Så idag blir det lite pysseldag. Har inte haft parsiennerna uppe på jag vet inte hur länge och jag insåg nu när jag tittade ut att det är fint ute och nu när jag öppnat fönstret hör jag även att fåglarna kvittrar så fint, mysigt.

På bättringsvägen!

Nu börjar jag bli bättre! Har legat i 39-graders feber. Allt började i fredags då jag helt plötsligt tappade rösten, det höll sig ett dygn till jag helt plötsligt fick tillbaka rösten igen. Och jag som trodde att det berodde på att jag natten till fredag vaknade av att det pep när jag andades. Så det var väl bara för halsen knäppat sig liksom. Men icke, det blev feber och hela balunsan.
Just nu kan jag hela tvtablån... Men det är väl så det är när man är sjuker.

Sjuk.

Sjuk.


Tappat rösten.

Jaha. Så har man åkt på nåt skit igen. Det bara kom, helt plötsligt. Så igår eftermiddag bara försvann min röst, bar sådär! Elakt tyckte jag. Så jag kraxade runt och försökte att inte prata, men det går ju inte. Prata är ju liksom min grej! Men men. Rösten är lite bättre idag. I alla fall efter min fina pojkvän gjort frukost åt mig bestående av thé, gröt, apelsinjuice, macka och c-vitamindryck. Han är guld värd♥

STUDENT 2012!

Fick min fina tröja igår!

Längtar!


15 Mars 2012

Då sitter man i skolan igen. Redovisning och beskattning efter två timmars matte D. Känner mig inte aaaaalls trött. Nejdå, jag är pigg som en lärka! Känn ironin spira! Aja. Ska väl försöka göra något vettigt. Hejdå!

Kaosig dag.

Idag var dagen konstig. Tror inte jag varit med om en enda normal sak. I skolan gick man bara 45 minuter sen bar det av till utbildningsmässa på Safiren. Men vi åt först i matsalen och även det är ovanligt!

Ja, ja. Väl på mässan fick jag tag i en helskön snubbe som gick juristutbildningen i Örebro och jag blev helt kär i den utbildningen. Kände just då att ja, varför plugga 3 år när jag ändå måste ta master i två extra år till, när jag kan plugga juristprogrammet på 4,5 år och då gå ut "fullfjädrad"? I det programmet fanns allt jag ville ha och lite till. Så varför tvekar jag egentligen? Kommer stå några dagar innan ansökningstidens deadline och böla. Men för att försöka undvika det ska jag nog ta å prata med syon lite och se om hon kan råda mig.
Okej, nu kommer det absolut galnaste idag så håll i er! Jo, på mässan fick vi reda på att man kunde söka sommarjobb. Men man var tvungen att ha cv. Jag har redan skrivit ett cv sedan tidigare, men jag hade det inte utskrivet. Så jag, Hanna och Evelyn tar vårt pick och pack och springer tillbaka till Duve och de skriver cv, jag ett personligt brev som komplement till mitt cv. Vi skriver ut och springer som packåsnor tillbaka till Safiren där vi lämnar cv:t. Ja, man kan ju säga att de som stod i montern blev väldigt förvånade och imponerade. (Hoppas de säger det där med imponerade och det till chefen). Ja, så förhoppningsvis så kan man få sig ett sommarjobb också, det skulle vara rätt skönt!
Vill bara tillägga att det här inte är det enda jag sökt, så jag har större chans än bara det jag lämnade in idag. Så ni kan vara hyfsat lugna.
Kvällen har jag tagit väldigt lugn, och det hör ju inte heller till vanligheterna så. Ja, blir väl att gå och lägga sig tidigt nu så har jag ju fixat hela listan över ovanliga saker. Tjohej!

Blåslagen tjej.

Japp, idag var det studiedag alltså. Jag tog då mitt pick och pack och drog mig till Karlskoga och BodaBorg! En riktigt skojsig dag med massa tjejer! Tack för den alla!
Självklart vann mitt lag, men det visste vi ju redan innan att det skulle ske liksom, men jag vill bara skriva det här så alla vet om det ändå. Haha.
I alla fall så är jag blåslagen nu när jag kommer hem. Ajajaj! Mina knän är lila, mina händer måste nog amputeras och min rumpa är blå. Ja, det är några av de krämper man får ta av en rolig dag, men de var de värt!
Nu ska jag bara hoppa i säng och sova så jag orkar upp imorgon när det är skola igen. Godnatt! :*



Min namnsdag idag!

Imorse vaknade jag lite förvånad och yrvaken av att mamma och mina syrror sjöng för mig. Ahaaaaa, namnsdag idag. Heter Victoria i mellannamn,, och om ni undrar varför bussarna flaggar idag så är det för mig, hihi!

Universitet? Högskola? Eeeh...?

Ja. Som rubriken antyder så är det många frågetecken just nu. Jag har försökt att få bukt med de hela eftermiddan genom att kolla i broschyrer och kataloger, samt läst på internet om de olika skolorna och programmen. Det är riktigt klurigt det där alltså! Man blir helt hjärntvättad och helt knäpp!

Jag har i alla fall kommit på hur min drömutbildning skulle se ut:

•Den skulle vara på 3 år
•Skulle ha en termin man kan läsa utomlands
•En termin skulle vara praktik
•Den skulle intressera mig och ha alla mina intressen i en enda kompott!
Frågan är bara: Var finns den?

Sunny day - sunday.

Vaknade vid halv tio och åt frukost med familjen. Sen har jag gjort läxan och fixat mig. Blev så förvånad (och lättad) när jag öppnade min låda under sängen som nu mera är välorganiserad. Så duktig man kan vara ibland. Satt och fixade den igår från halv två till några minuter i åtta. Perfekt timing för att kolla på finalen i melodifestivalen.

Ja, vad ska man säga? Det var en bra låt som vann, även om jag bättre gillade Dannys låt. Men Loreen är superduktig och värd att vinna hon med. Så jag hoppas det går bra för henne i den stora finalen i Eurovision song contest i Azebadjang (?). Jaja, här kommer i alla fall en bild på henne.

Skittles!

Har hållt på att rensa i en låda som jag har under sängen hela dagen. Hittade skittles i en liten påse från usa. Nom nom!

Igår kväll!

Mina tjejor var här igår kväll. Det var kanon roligt och trevligt. Precis vad jag behövde tror jag. Jag är i alla fall mer än nöjd med den kvällen!

Mina snälla vänner gav mig även paket för jag fyllt år! Jag fick denna otroligt fina kompott! Tack så mycket!

Dagens outfit, á la Elin!

Jag har problem med en sak, jag fattar inte hur alla bloggare orkar lägga upp en bild på sina outfits varje dag. Än mindre hur de lyckas fota det något bra. Så jag försökte själv. Reslutet blev ju inte det bästa.. men äsch! Jag gör det på mitt vis istället!
Linne - Gina Tricot
kavaj - Converse
jeans - Rut m.fl.
skor - Converse

Stel gumma.

Imorse när jag reste mig ur sängen blev jag påmind av att jag tränat igår... Men det är skönt att känna så! Då vet man att man verkligen legat i.
Träningen igår var rolig som vanligt. Tränaren är grymt bra och älskar när hon plötsligt skriker rakt ut i ungefär "arriiiiiibah"-stil, för att peppa en. Sen håller hon ett leende på läpparna hela träningen ut, hon måste verkligen älska att vara tränare så där. Funderade nästan på om man skulle utbilda sig själv och sen extraknäcka lite, tills jag kom på att det är volontärarbete, alltså man får inget betalt. Typiskt.
Nu är det dags att fixa lite saker innan skolan börjar 12.05. Pusshej!

Dags för träning!

Ser ni något annorlunda?

Tlött ?

Sova lite skulle jag gärna göra. Ändå la jag mig tidigt igår, ja, eller tidigare än vanligt i alla fall. Men ikväll blir det träning och plugg och sen min älskade serie, så efter det kommer jag nog sov gött.

No.1 just nu


Lagar mat.

Snäll tjej som man är (och lite busig) så lagar man mat med mamma. Idag blir det falukorvswok med nudlar. Mummimummi! Min favorit är broccolin. Speciellt när den är så där knaprig. Men nu ska jag sluta prata mat och visa er istället!
Bilden är tagen i photo booth och blev... sne, på nåt sätt ?

YES!

Äntligen har jag haft det jobbiga provet! Det var därför jag var tvungen att sitta och plugga hela dagen igår och bara kunde skriva ett microkort inlägg här. Jag var så superduktig då, hade inte facebook eller något sånt på på hela dagen när jag plugga! Otroligt duktigt eftersom jag satt hela dagen. HELA dagen! Från ett till sju på kvällen, sen en paus till stallet och sen på't igen, nio till halv tio. Sen tog jag och läste igenom det jag skrivit när jag pluggat en snabbis nu på morgonen. Ja, nu vet ni hur jag pluggat denna gång.

Så otroligt skönt att ha provet gjort, var på fyra kapitel och det kändes alldeles för rörigt. Men nu är det gjort! YES!

Plugga, pluggplugg, plugga....

Bara plugg, hela dan, bara bara plugg!!!

Bilder från Andra Chansen!

För en gångs skull har jag tagit ALLA dessa bilder själv. Skyller också på att bilderna såg skarpa ut i displayen på kameran. Men så här såg det ut i fredags:
Jag och min pojke :)
Melodifestivalens "kung"
Bilden talar för sig själv.
Dynazty fick mig att skrika och hoppa fem meter upp i luften av deras dunder och brak.
Det svängde om Top Cats.
När Andreas Johnson sjöng kollade jag mest in hans gravida körtjej och var beredd att springa fram och fånga det om det fick för sig att pluppa ut!
Thorsten Flinck gav mig kalla kårar.
Christer Sjögren och Lotta Engberg gullade runt på scen.
Älskade Sean Banan ♥
Dansarna hade fina bananskor!
Sist men inte minst (eller?) Youngblood!

Ändrade planer.

Dagen blev inte riktigt som jag trodde.
Jag hoppade på bussen halv tolv eftersom jag skulle börja 11.45. Men väl på bussen får jag veta att jag inte har någon lektion, och då var jag nästan framme vid skolan. Så Evelyn och jag satt kvar. Japp, vi åkte ett varv med statsbussen. Sen hoppa jag av där jag en timme tidigare hoppat på och gick hem igen. Vilken tokig dag.
Det blir ju inte bättre när man får veta att man är ledig imorgon också, nej nej. Tokigt värre!
På kvällen har jag och mamma varit hos sömmerskan som med ett antal suckar såg min skiss och ska börja sy upp den. Var kanske lite svår, men man går ju faktiskt bara på bal ungefär en gång i livet och då tycker jag att det borde bli bra och att man kan få känna sig snygg!
Nu ska jag försöka plugga. Puss hej!

I ♥ facebook!

Inte var jag på mitt bästa humör imorse när jag vaknade. Men det försvann snabbt kan jag säga när jag gick in på facebook. Först såg jag att min lärare var sjuk så jag börjar inte förns 11.45! Jippi! Sen ser jag, till min absoluta förvåning att jag vunnit en tävling där också! Jag blev helt paff! Så himla kul! Var precis vad jag behövde. Var som att man fick se att det faktiskt finns hopp. Så jag blev superglad!
Men inte nog med det så hade det inträffat en tredje grej: jag hade fått ett mejl från min älskade vän Emma! Så nu är jag på bra humör kan man säga! Och eftersom jag har håltimme till 11.45 hinner jag ta en promenad med min mamma nu innan det är dags för skola, JIPPI YEY!

Söndag kväll.

Idag har jag faktiskt varit hyfsat duktig. Jag har gjort klart en uppgift och pluggat lite. Ja, det är lite, men i alla fall något. Det går ju åt rätt håll i alla fall! Nu ikväll hoppas jag på att gå ut och gå och sen måste jag fixa lite grejer då jag ska till min sömmerska imorgon. Hoppas ni alla haft en bra helg!

Melodifestivalen.

Jaha. Alla finalister till globen och finalen är här med framröstade. Längst ner på min lista ligger i alla fall Ranelid med hans "Mirakel", samt Thorsten Flinck med hans "Jag reser mig igen". Det är min absoluta botten. Min topp är såklart Danny med "Amazing", snygg kille med bra nummer och bra modern låt. Samt Molly Sandén med "Why am I crying", låten har ett internationellt flow tycker jag. Låter som Alicia Keys eller Jordan Sparks eller någon sån superkändis. Ärligt talat trodde jag aldrig att jag skulle gilla någon av hennes låtar, men jag gillar hennes nya stil :)

I andra chansen var det tråkigt att Sean Banan inte gick vidare, honom kunde man ju gärna se en gång till, till skillnad för Thorsten Flinck liksom. Men så är det. Och jag röstade faktiskt inte, så egentligen kan jag inte säga något. Men jag tycker ändå att jag kan ha en åsikt, och jag vet ju om att jag får skylla mig själv att jag inte var med och påverkade.
Här kommer nu några google bilder av min botten och toppen!
Botten:

(Snygg tjejen var på den här bilden by the way)



Toppen:





(Jag är inte svettig!)

Fick ett litet ryck och körde in hela ansiktet i en mysig, själv-värmande ansiktsmask. Så jag är inte svettig. Värmde också min värmekudde och nu har jag också blandat en liten drink till mig själv. Är det lördag så är det!
Ansiktsmask, självvärmande med vaniljfudge - H&M 20 kr

Igår kväll !

Morgon igen, men den här gången lördag och helg! Igår var jag som sagt på melodifestivalens genrep till andra chansen. Ni får hålla utkik ikväll 19.30, då kommer jag vara med på tv en liten snutt! Och om det skiter sig ikväll, typ blir strömavbrott i hela Nyköping, så kommer jag helt klart att vara med eftersom jag satt längst fram. För händer något så tar de in det de spelade in igår kväll, när jag var där.
Det var skojsigt det. Sean Banan är ju för skön alltså! Rolig även när kameran är av. Så han är en av favoriterna ikväll.
Vem är din favorit ikväll?

Andra chansen genrep!

Tidsinställt inlägg. Just nu sitter jag på rosvalla i nyköping och kikar på genrepet av andra chansen med min älskling♥

En ny dag, en fredag!

Idag är en lite speciell dag. Istället för att börja kl. 12.05 idag, som är mitt riktiga schema, så börjar jag 10.05. Varför? Jo, jag ska vara ledig i eftermiddag! Varför det då? Det du! Haha. I alla fall så slutar jag 13.20, skönt! Men nu.. ska jag ha matte med bygg 1:an. See ya!

1,20 kvar!

Nedräkning till Once upon a time. Endast em timme och tjugo minuter kvar. Fast nu slog det om så det är 1 timme och 19 minuter, yey!
Träningen gick ganska bra, men det var lite annorlunda på grund av att det var en annan tränare. Men så kan det vara. Fast jag hoppas att den andra är frisk nästa vecka.
1 timme och 18 minuter nu...

Höll på att glömma!

Jösses, herregud, Oh My God! Höll nästan på att glömma det allra viktigaste med torsdagar! Hur kunde jag?! Har ju till och med satt larm på mobilen 19.56 för att inte glömma, kanske tur det? I alla fall, det är ju min favoritserie! Den får man inte missa, nej nej. Så då vet ni var ni har mig ikväll klockan åtta, framför tvn. Och om jag inte svarar på sms eller så förns ca. 20.15, 20.30, 20.45 och sen 21.00 så vet ni att det är för att jag är så uppslukad i min serie. Just so ya all know!

Snäll tjej.

Bara för att jag är så snäll så lägger jag upp inte bara en, utan tre bilder på mig idag.
Oj, jag vart visst lite arg på sista, men bara på skoj! ;)

Skola.

Nu sitter jag i skolan och har redovisning och beskattning. Inte så kul, men jag slutar nu! Ska ta bussen hem och sen softa! Äta lite mat och sen är det träning ikväll. Längtar dit, är som höjdpunkten på veckan. Men varför slutar jag nu? Jo, jag har ingen musik på eftermiddan.

RSS 2.0