UF!

Hade hör och läs i engelska nationella i morse. Sen har hela dagen gått åt till UF (Ung företagsamhet). Vi höll på i... ÅTTA timmar. Gosh! Ja, mycket fick vi gjort i alla fall. Kändes som en sten lättade från mina axlar. Nu är allt igång på riktigt och vi har god stämning i företaget. Tänker ägna fler inlägg åt detta, men det här blir det första! Håll utkik!

Dags för lunch!

Blev en köttfärspaj som jag hitta i frysen till lunch. Skar dit de grönsaker som fanns hemma. Så nu ska jag sätta mig framför tv:n och mysa!

Ekonomiprov - CHECK!

Skönt att beta av alla de jobbiga sakerna som man har ligger över en. Idag var det ekonomiprovet man fick gjort. Skönt då det var väldigt stort och kommer att påverka betyget, så man var ju lite nervös.

Jag har bara en mattelektion nu snart och sen slutar jag. Det behövs idag kan man ju säga eftersom jag är så ortooooligt trött. Satt uppe rätt länge igår och pluggade, så kanske att man kan ta igen det ikväll sen.
När jag kommer hem hinner jag inte för jag måste plugga då.... kul. Men det är saker man kan göra klart i alla fall. Som redovisning och beskattnings läxan. En stor läxa, men när den är klar är den klar. Skönt!
Tänkte att jag skulle "plugga" lite engelska sen också. Blir väl att kolla på någon film eller så med engelska. Haha. Det längtar jag till. Att vila i soffan, jippi!

Snödans, någon?

Jag tycker att vi ska börja göra lite snödans så vi får lite snö nu till december, det skulle vara mysigt. Visst, jobbigt på många plan tex att åka buss, bli blöt, ja ni fattar. Det är bland det värsta som finns by the way, att bli blöt om fötterna på vintern. Men i alla fall. Visst skulle det var kul med lite snö i december?
På torsdag är det 1:a december. Då ska jag till Stockholm igen men denna gång är det med skolan till SACO-mässan. Men i alla fall, snö. Någon som har lust att dansa?



Idag är jag lite rädd att jag ska blåsa bort!

Idag är jag lite rädd att jag ska blåsa bort!


Tja tja bloggen!

Idag är det första advent och jag har varit nere på stan på julskyltning! Var inte så juligt dock, saknar snö. Men får hoppas på att det kommer snart.
Nu kommer det bära av till Vingåker för att pynta upp Andreas lägenhet till max! Eller ja, till advent i alla fall!

Lördag och fullbokad.

Nu på morgonen dröjde jag mig kvar i sängen och läste på lite till ekonomiprovet där istället. Sen har jag varit lite i garaget och fixat och nu ska jag ut och gå en liten sväng med Linis.
När jag kommer hem blir det mat (stuvade mackisar och falukorv tydligen) och sen ska man bara göra sig iordning för att sedan åka till Globen och Sthlms Horse show. Ses, bye!

FREDAG!

Nationella prov engelska B writing √
Nu har jag bara matte kvar i två timmar på eftermiddan.
OBS! Detta inlägg blev tydligen inte färdigskrivet eller publicerat igår. Så ni får det nu istället!

Watch your tongue!

Våran kära granne ringer till oss (händer nästan alltid bara om han vill låna något), och på senaste tiden har det mest varit lök som han har velat ha. Vi är ganska chill med våra grannar så ibland brukar han fråga mamma :"Har du några schysta lökar? Haha"
Nu när han ringde och jag gav luren till mamma skulle hon säga "Vad vill du låna?" Men samtidigt som hon sa det sa jag lök, så det blev istället att hon sa såhär: "Vad vill du löka?" Efter det kom såklart ett asgarv.
Han ville låna lök också, vilket gjorde det hela extra roligt. Haha.

Jag önskar...

Just nu önskar jag att jag hade en liten hund här hemma som man kunde gosa med och gå ut och gå med.
Gärna någon av dessa:
Eller självklart en:

Tisdag - ledig.

Jaha. Även idag blev man ledig efter mycket om och men. Gick till skolan vid elva för att ha min enda lektion, matte D, och vi står där och väntar vi få som har den kursen. Sen när det gått en kvart får vi reda på att han är sjuk så det är bara att åka hem igen. Visserligen gjorde det inte så mycket eftersom jag ändå var tvungen att hämta böcker till ett läxförhör som vi ska ha imorgon eftersom vi "slapp" gå på lektionen. Men ändå.
Här hemma idag har jag blivit en riktig fena på engelska! Ja, jag har ju kollat så mycket på vänner. Det är kul och jag försöker tänka på språket, vilket är bra. Vill verkligen göra bra ifrån mig på nationella så.
Nu ikväll ska jag åka och rida! Jippi! Idag blir det hästbyte och dressyr. Ska bli skönt att komma ut och få lite frisk luft och få träna lite. Att mysa med hästarna är ju inte heller helt fel.
Hittade lite gamla bilder när jag rider barbacka på Sune, tur att man fått bättre sits...... hehe



Måndag, ledig - igen.

Jaha. Även denna måndag blev man ledig då lärare är sjuka/borta. Tror nästan att min svenska/engelska lärare rest bort till Kanarieöarna i två veckor men fick inte begärat ledigt så är "sjuk" istället. Elever gör det, så varför inte lärare?
Eftersom man var ledig idag fick man inte ett skit gjort. Det är sant. På något sätt blir man helt förlamad och ingenting händer. Jag vet knappt vad jag gjort idag. Men jag ska försöka komma ihåg nu.. hm..
Jo, jag har kollat på vänner med engelsk text för att försöka (under roliga former) att träna på lite engelska till det nationella som är på fredag. Sen kom Hanna och Evelyn hit och vi gjorde lite till företaget. Vi knalla till vårt möte på banken och fixa allt sånt. Sen kom jag hem, hade lite mys med syster medan jag åt lunch. Gick ut och gick, skjutsa syster till stallet, var luciatränare i badhuset, kom hem och åt lite, åkte och hämta syster från stallet och sitter nu här och försöker göra lite läxor.
Förresten tar jag tillbaka det där med att inte få någonting gjort. Det verkar ju som jag gjort en massa. Skumt.

Storstadsdjungel.

Igår var jag i Stockholm med mor min. Tåget gick från station 8.53 och vi var framme 9.45. Helt otroligt! SJ var 20 minuter förtidiga! Herrejösses! Hur gick det till?! Det är ett mysterium det där...
I alla fall började vi med en liten shoppingrunda, bland de första affärerna vi stövla in i var KappAhl. När mamma kom ut ur en provhytt med ett nytt plagg på sig kom det även ut en annan kvinna ur en annan provhytt. Hon tittade på oss och frågade sedan: 'Ser jag tjock ut i det här?' Det gjorde hon så hon måste ha vägt en hel del, men man kan ju inte bara säga 'Nej, du ser asfet ut.'. Hon sa snabbt efter son frågat oss att hon gått ner 40 kg. Japp FYRTIO kilo!! Jag tappa hakan helt! Blev helt stum. Hon berättade det att hon blev så förvånad att hon kunde ha en så liten storlek. För henne såg hon nog smal ut, om hon tidigare liksom haft 40 kg till på kroppen...
Klockan tolv var det sminkning. Jag började och fick en massa tips och trix inlärda i huvudet. Det var kul. Sen gick vi runt i våran nya sminkning hela dagen sen då vi fortsatte shoppa. Vi åt på en restaurang i gamla stan. Det satt en massa kort på väggarna där om Snabba Cash. Efter ett tag inser jag att det är en av de som jobbar på restaurangen som faktiskt varit med i den filmen! Och jag tror det var vår kypare! Coolit.
Ja, dagen gick ganska snabbt. Det jag fick inhandlat var ett par skor från dinsko och lite från gina tricot.
Nu hade jag tänkt provsminka mig i mitt nya smink som jag fick välja ut efter sminkningen. Sen duscha, sen sova. Godnatt!

Vilka trevliga människor det finns här i s...

Vilka trevliga människor det finns här i storstan!


Imorgon!

Taggar för fullt för imorgon! Ska bli så jättekul, jippi! ♣

Nationella prov.

Igår var det nationella prov så jag hade inte orken att skriva ett ord till efter de 3,5 timmar jag satt. Istället åkte jag hem då efteråt och sov en liten stund. Fanns inget annat alternativ för mig. Var trött som en gris!
På kvällen var det ridning och jag hoppade studs. Var en evight sen jag gjorde det! Var sen Max var i sina bästa dar och jag hade privatlektion med Lina för Jenny. Var ett par år sen kan man ju säga. Men i alla fall gick det jättebra och jag har kärat ner mig i hästen lite. Är så härligt när man kan få tillit från en häst när man ger sin egen. Är ganska så svårt på sin lilla timme som man har en ridskolehäst, så jag blev jätteglad!

Barndomsdröm

Jag vill se Anastasia!
Jag kommer ihåg att när jag var liten ville jag se ut och vara som henne. Det vackraste i hela filmen är under "once upon a December" när Anastasia snurrar runt och får den där otroligt vackra och underbara klänningen med tillbehör. Det var lite av min dröm när jag var liten. Hoppas jag kan få bli som henne på balen som är i vår. Det skulle vara fantastiskt! ♥

Once upon a December


Usch.

Fan, känns som man har skolarbete upp över örona. Usch.

Första dagen med vinterjacka!

När temperaturmätaren visade -2° ute tyckte jag att det var dags att släpa fram vinterjackan. Snacka om att man måste ha fått fetare hy eftersom man överlevt hittills i bara vår/höstjacka. Man kanske börjar bli en äkta viking här i kyliga Sverige?

Längtar till julen!

Var nyss i badhuset och hade luciaträning med de små barnen i KSS. Var kul att höra lite jullåtar, jag längtar massor till julen! Eller ja, till december månad, det är så mysigt då! Julsånger som spelas 24/7 och mysiga lampor, och snö (förhoppningsvis) och alla är så hoppfulla och förväntansfulla och glada. Man får titta på mysigt luciatåg (förhoppningsvis, om inte estet gör sin lucia svart och röd som de gjorde för två år sen, eller inte har någon alls; som förra året!).
Så ja. Jag tycker om december och mys, längtar♥





Hemsökt?

När jag dör kommer jag nog spöka runt i alla hus jag bott i eller varit i ofta. Som till exempel mitt nuvarande hus, barndoms hem. Eller kanske min farmor och farfars hus gamla hus, mina grannar Lina&Kalles hus och mormor och morfars sommarställe. Man vill ju veta hur det ser ut då, när den/dem som bott där flyttat därifrån och nya kreativa människor kommer med nya idéer och tankar kring huset. Det kan vara spännande att se hur det ser ut efter deras peronliga makeover.
Det värsta med det här är att det kanske är andra människor som tänker likadant? Tänk om man har spöken i huset hela tiden som kollar in alla prylar och nya stilar efter man gjort om lite. Läskig tanke! Men det värsta är nog att vi i förra veckan såg att tanten som hade det här huset innan oss har gått bort. Tänk om hon har/hade samma tankegångar som jag? Uuuuh..

Grattis pappa på farsdag! Hoppas din dag v...

Grattis pappa på farsdag! Hoppas din dag varit bra :)


Ny hårfärg!

Kanske inte är världens bästa bild... Men jag har färgat håret!

It's Friday, Friday.

Idag är det fredag och jag är glad! Glad, glad, glad! För ikväll, eller efter skolan ska jag kila till min pojkvän och träffa honom och hans familj. YEY! :)
Sitter och tittar på Malins semesterbilder från London. Jag vill också åka dit, och till en massa andra ställen, som Kreta. Måste boka det till sommarn snart. Hoppas på att mor och far bokar ett hus med pool i Italien också så man får resa lite. Jippi!

Varför?

Varför ska det alltid bli så mörkt?

Jag vill...

... göra det jag ska göra i eftermiddag.
... köpa nya skor.
... köpa nya kläder.
... bli helt, helt, frisk. (PRIO ETT!)
... ha jul.
... baka pepparkakor.
... titta hur Andreas lägenhet ser ut nu när det hänt saker där!
... åka till Gustavsvik.
... äta på restaurang.
... göra en massa saker!

Ovanlig Onsdag.

Det blev en skön morgon idag. Käkade gröt till frukost med mamma och syster. De ska till Eskilstuna idag på läkarbesök, sen har dem tagit ledigt hela dagen och så ska dem shoppa! Lite fuskigt.. Men jag ska ju till Stockholm med mammi nästa lördag och då blir det att shoppa för min del! :D
I eftermiddag ska jag vaxa ögonbrynen. Dags att ta tag i sig själv känner jag. Så jag tänkte göra lite impulssaker och ha lite skoj. Jag har bestämt hur jag ska göra över nyår också. Men jag tar och skriver om det i ett annat inlägg.
Nu sitter jag i skolan och ska snart ha klassråd. Najs, eller? Btw, mina ögon är helt suddiga! Skumt...

Gick vilse - i Vingåker!

Igår kväll intog jag Andreas lägenhet igen. Medan han stökade runt och plockade ur kartongen låg jag under mysisfilten och halvsåg och tittade på tv. Snäll flickvän va? Men enligt min pojke så var det bara bra att jag låg där, då var jag inte "i vägen". Men han mena inget illa, det förstår jag för han sa det och pussade lite på mig. Sötnos♥
Imorse när jag skulle gå till bussen som går från station i Vingåker fick jag lite problem.. Jag stod vid ett vägskäl och funderade på vilken väg jag skulle ta. Och det kändes som jag redan var sen. Men jag orienterade mig fram till slut. Tänkte att där brukar väl bussen åka när jag åker med "statsbussen" i Vingåker? Och utgick från det. Och mycket rätt. Träffade på bussen där. Sen hitta jag och gick i rätt snabb takt till stationen och hoppade på bussen (som jag inte hade behövt stressa till då jag fick vänta ändå..). Och nu sitter jag här, i skolan och ska uthärda ännu en dag.

Jag har tänkt, och jag tror att sommaren 2...

Jag har tänkt, och jag tror att sommaren 2011 var en av dem bästa somrarna i mitt liv. Underbart! <3


Måndag morgon.

Måndag morgon och skola igen. Dessutom fick jag gå upp tidigare för att redigera, kopiera upp och lämna ut lappar till KSS (Katrineholms simsällskap). Vilket gjorde att jag cyklade till skolan en timme innan jag börja. EN TIMME! Men skönt att komma igång. Sen har jag även smitt planer för eftermiddan.. Hihi♥

Vilken helg!

Jösses! Helgen, och även lovet har bara flugit förbi! Det sa bara svisch. SVISCH! Jag hann ju inte med. Vad sägs om att göra om det så jag kan få hänga med? Snääälllaaaaa? Nehepp. Ja, i helgen har jag i alla fall flyttat älsklingen♥. Hjälpt till så gott jag kunnat i alla fall. Har ju varit sjuk också. Men jag har packat upp lite grejer och "piffat" till lite, som att fixa motiven i tavlorna och diskat lite. Han får världens finaste lägenhet får han. Den är helt underbar och mysig. Visst kanske det är delvis för att han är där, men ändå :) I går var vi i Örebro på IKEA, Chilli och Hemtex bland annat. Det blev två fulla bilar proppade med grejer till hans crib. Jösses, var ska allt få plats kan man fråga sig? Men det gör det. Och det blir så fint! Jag kan inte sluta tänka på det, fint fint fint!

Håll utkik ikväll!

Ikväll kommer nämligen min lillasyster åka iväg till stockholm och titta på Idol! Spännande, spännande! Hon är lite pirrig men jätte,jätte glad och tycker att det ska bli riktigt skoj! Så ikväll kl.20.00 är det DU som bänkar dig framför tv:n (kanske med en skål chips och en burk cola?) och spanar in publiken millimeter för millimeter, efter henne. Det kommer i alla fall jag att göra!

Rött hår?

Vad tycker ni? Skulle det här vara fint på mig? (Den lilla bilden visar bäst)




Sjuk igen.

Här sitter jag och kikar lite på tv samtidigt som jag kollar runt på lite inredningssidor. Jag har fått massor inspiration nu när älskling ska flytta. Han kommer få det så himla fint, det är jag säker på! Han är så duktig han. Och snäll också. För jag får ju liksom hjälpa till! Vilket jag tycker är jättekul, så jag ska fortsätta inspirationsrundan mellan snytningarna...

Det har hänt något!

Det har hänt något, det har hänt något!!!
Jag har fått ett slag, typ som ett utslag? I huvudet. Ousch! Det lät inte bra. Men saken är den att jag har fått för mig att jag vill bli rödhårig. Japp! RÖDHÅRIG! Jag vet inte vad det är med mig. Om jag skulle färga håret i någon färg skulle det mer vara rosa, eller? Det blir nog ingen färgning det är jag för feg för. Men jag kanske får för mig att göra något impulsivt. Hjälp, jag måste lugna ner mig!

Inte igår!

Snacka om att bjuda på sig själv! Usch, så man har sett ut alltså!

RSS 2.0