Såhär efter jul...

Nu är julen över, men självklart finns det kvar lite julmat i kylskåpet. Julen är så mysig när man är med släkten (det känns som jag skrivit det förut?), och känner gemenskapen. Även fast vi inte längre är hela släkten så kunde vi i alla fall genom skype ha med kusinerna som nu bor på andra sidan julklotet. Vi fick höra en och annan julsång och så hade de på sig så fina hårband med horn, som en ren!

Julklappar blev det mycket av, men det roligaste är nästan att ge. Jag gav mamma ett par superfina tofflor(uggs ungefär) och en kajal i perfekt färg, pappa fick en bok han blev glad för och till det lite wiskeychoklad. Till systern min blev det en EMD-skiva som var det som stod högst upp på önskelistan. Snacka om att det blev ramaskri när hon öppnade paketet och såg den, hihi. Min andra syster fick en cool tröja med en tiger på, då slipper hon låna mina kläder.

Jag fick jättemånga fina klappar som jag blev hur glad som helst av! Jag blev så förvånad, så jag satt där och böla över att jag fått så fina paket. Så det blev en gråtande julafton, fast på ett bra sätt!

Jag måste tillägga att jag inte ens fått alla mina julklappar än, Andreas gubben har ju varit sjuk så vi har inte kunnat byta än, och jag är faktiskt lite nervös över det. Men jag är helt säker på att det kommer bli bra, och jag hoppas han blir glad.

Nu ska jag äta lite gröt till lunch, sen ska jag ut på promenad. Bye!

God jul alla läsare! :D

God jul alla läsare! :D


Dan före dan. Imorgon smäller det, då komm...

Dan före dan. Imorgon smäller det, då kommer dagen vi alla väntat på i flera månaders tid, nämligen julafton! Idag står pyssel och pynt på schemat :)


God Jul, Andreas(Tomten)♥


"Sista-minuten"?

Idag har jag varit på stan med Sogge. Det blev för oss båda sånna där "sista-minuten-julklappar" som man brukar säga. Fast det var ju liksom inte i sista minuten... För "sista-minuten" måste ju egentligen vara när man på julafton ska gå och köpa tidningen och DÅ först går och köper de sista klapparna, "sista-minuten". Eller hur? Inte för jag vet vad man skulle kunna hitta då i och för sig, men någon kjosk är kanske öppen? Fast tidningen måste nog vara slutsåld... ;)




IDOL och bomber

Ni kanske undrar varför jag skrev 3, 2 ,1? Vad räknadej ag egentligen ner till? Jo, självklart, Idolfinalen.

I fredags vid ett åkte jag och Andreas med ett X2000 till huvudstaden. Vi gick på "fel" tåg. Nej, men alltså, nu måste jag förklara det här. Såhär var det:
Vårat tåg skulle gå 12.53 från Katrineholms station. Det kom ett tåg då och vi hoppade på det. När vi skulle sätta oss på våra bokade platser säger kvinnan som sitter där på en lustig dialekt: "-Ni ä nog på fäl tåg. Det här tÅget ä två timmar försääänt" Jahapp. Men självklart gick det bra och det fanns platser åt oss, och snacka om tur! Jag vill inte ens veta hur sent vårat riktiga tåg skulle ha varit...

När vi kom till Stockholm så åkte vi tunnelbana (ny erfarenhet för mig!) till vårat hotell som låg precis (och då menar jag PRECIS) bredvid Globen, det liksom satt ihop med den stora golfbollen. Och från vårat hotellrum så såg vi ut över den runda saken. På kvällen när det var blått sken på den var det riktigt häftigt och fint :)



Det roligaste med hotellrummet var det att väggarna till badrummet var gjorda av glas, man såg alltså in hur bra som helst. Men det fanns som tur var ett draperi att dra för - bara det att det satt på utsidan så den som satt i sängen kunde kika in hur lätt som helst, men det behövdes inte eftersom man ändå såg igenom draperit hur bra som helst... Dörren var även bara en skjutdörr, så det var inte riktigt igenomtänkt det där tror jag? I alla fall gick allting bra ändå.

(Bilden är demonsterad)


Det var ett shoppingcenter bredvid hotellet också. Där blev det att äta mat och titta runt lite i affärer innan själva finalen.

Klockan 18.30 hade vi stigit in i ingång två till självaste Globen. Där blev det att köpa gott att äta och dricka samt såna där roliga lyssaker i blått och rött. Dom tyckte jag jättemycket om.



Finalen började och Globen kokade. Det var så himla häftigt att se allting och ta del av upplevelsen där det utspelade sig. Stämningen var på topp! Dessutom gillade jag uppvärmningen med "rapattack" som visas i Vakna med the Voice på fredagsmornar. Låten dom framförde var rikigt bra tycker jag.



När det varit lång paus då jag gick runt och dansade och sjöng en del så avgjordes allting och jag tycker faktiskt att rätt idol vann. MEN han kan gott och väl bättra på sig med alla hemska saker han säger och håller på med, han är faktiskt en Idol nu och många ser upp till honom. Han borde uppföra sig bra så andra kan ta efter det istället.

Det blev efterfest på vårathotellrum, sen sov jag som en gris.

Hotellfrukosten var ju inte helt fel, speciellt inte när man kunde sitta och titta in i globen och på allt som hände där (visserligen städade de bara från gårdagen, men ändå!).



Tunnelbanan in till city och så blev det shopping. Vi var lite överallt och tittade in i affärer och så, sen åt vi på en jättemysig resturang.



Ni har säkert hört talas om att det var en terrorbombning i stockholm? Det ägde rum utanför den resturang dom vi åt på, men en timme efter vi varit där. Jag vill inte ens veta vad som skulle ha hänt om han bombat en timme tidigare och lyckats....................

Men när det inträffade så satt Andreas och jag tryggt på tåget hem, på ett icke försenat tåg den här gången :)

Tack för en underbar helg älskling♥

1

1


2

2


3

3


Fredag och Lördag!

Jaha, idag var jag i Norrköping med bästa Erika och sprang runt, dansade och shoppade lite grann. Det var riktigt roligt och trevligt! Mycket folk måste jag säga att det var, men det är väl så såhär nära jul.



När jag kom hem blev det att plugga lite, sen lagade jag mat, precis som igår. JA JUST DET! Jag måste bara berätta om igår!

Jag slutade skolan halv tolv och tog sen bussen klockan tolv (som var försenad) så jag fick springa runt på stan. På tjugo minuter handlade jag mat och tog ut pengar och hann sen med kvart i ett bussen och åkte hem. Väl hemma dammsög jag huset, sedan bäddade jag rent min säng. Jag tände ljus och gjorde fint tills mamma kom hem så hon fick ett mysigt välkomnande :)
Jag duschade och sedan lagade jag maten för hela familjen (fast pappa fick diska).

En riktig husmor var jag då kan man säga! Hahah


Sitter på tåget hem med Erika :)

Sitter på tåget hem med Erika :)




En längtan till dig
och kärlek och värme
Det är så kallt inatt

Nedräkningen har börjat

Nedräkningen har börjat


RSS 2.0