Vad är det som har börjat?
Jo, självklart det nya året! Det firades in med rosa dryck i champagneglas med raketer och bomber med mina nära och min kära. Det var mysigt och inte allt för kallt.
Till kvällen hade jag fixat förrätt som bestod av ett hjärtformat bröd med räkor och annat smaskigt. Till varmrätt blev det potatisgratäng med fläskfilé (som Andreas och jag hjälptes åt och stekte tillsammans), till det lyxade vi till det med lite beanaisessås köpt i burk (det är något visst med den alltså). Efterrätten hann vi inte äta eftersom vi gick iväg direkt efter maten, men jag hade i alla fall bakat en kladdkaka som jag tänkte servera med lite glass, bara lite enkelt sådär. När vi kom hem runt 1-tiden så fick det bli att ta en samkbit i alla fall. Man kan ju inte bara låta en så god (och krämig) kaka stå till dagen efter. Även fast det blev att vi åt av den då också så var den i alla fall fortfarande jättegod.
Nu hoppas jag att det här nya året ska bli ett bra och händelserikt år med många bra saker som händer.
... men jag är fortfarande inte klar, för det är faktiskt inte bara det nya året som har börjat utan med det följde en renovering av vårat kök här hemma hos mig. På nyårsdagen satte det igång och nu är hela huset upp-och-ner vänt! Vi har kök i tvättstugan och i finrummet. Våran tvåplattorshäll är nere i källaren och kylskåpet här uppe. Så när du lagar mat så blir det lite springande. Tur att vi har köpt hem så mycket Billys pizza så vi slipper laga mat på några veckor nu när köket får sin extrema förändring... Nej då. Vi har köpt hem korgar så det är bara att ta med alla ingredienser ner på en gång så det är lugnt. Sen kommer jag nog inte laga mat speciellt mycket på den här tiden. Det överlåter jag till någon annan.
Jag längat efter att få se resultatet!
Till kvällen hade jag fixat förrätt som bestod av ett hjärtformat bröd med räkor och annat smaskigt. Till varmrätt blev det potatisgratäng med fläskfilé (som Andreas och jag hjälptes åt och stekte tillsammans), till det lyxade vi till det med lite beanaisessås köpt i burk (det är något visst med den alltså). Efterrätten hann vi inte äta eftersom vi gick iväg direkt efter maten, men jag hade i alla fall bakat en kladdkaka som jag tänkte servera med lite glass, bara lite enkelt sådär. När vi kom hem runt 1-tiden så fick det bli att ta en samkbit i alla fall. Man kan ju inte bara låta en så god (och krämig) kaka stå till dagen efter. Även fast det blev att vi åt av den då också så var den i alla fall fortfarande jättegod.
Nu hoppas jag att det här nya året ska bli ett bra och händelserikt år med många bra saker som händer.
... men jag är fortfarande inte klar, för det är faktiskt inte bara det nya året som har börjat utan med det följde en renovering av vårat kök här hemma hos mig. På nyårsdagen satte det igång och nu är hela huset upp-och-ner vänt! Vi har kök i tvättstugan och i finrummet. Våran tvåplattorshäll är nere i källaren och kylskåpet här uppe. Så när du lagar mat så blir det lite springande. Tur att vi har köpt hem så mycket Billys pizza så vi slipper laga mat på några veckor nu när köket får sin extrema förändring... Nej då. Vi har köpt hem korgar så det är bara att ta med alla ingredienser ner på en gång så det är lugnt. Sen kommer jag nog inte laga mat speciellt mycket på den här tiden. Det överlåter jag till någon annan.
Jag längat efter att få se resultatet!
Kommentarer
Trackback